Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Hart

Ik loop hier steeds weer tegenaan. En dat is goed.

4 reacties

Vorige week schreef ik over hoe het me maar moeilijk lukt om rust te vinden. Terwijl ik het idee heb dat God zegt: Het hoeft even niet. Dit is een vervolg op die blog.

Ik schrijf ook vaak over mijn moeite met het hebben van persoonlijk contact met God, het hebben van een persoonlijke relatie met Jezus. Ik zou zo graag concreet zijn liefde willen ervaren, maar dat is eigenlijk maar zelden gebeurd. Ik zou zo graag willen dat het (ahum: Hij) dichterbij komt.

Ik heb moeite met mezelf zien als waardevol, ik heb moeite met leven in het nu en met aandacht en dankbaarheid in de tijd staan. Ik ontdekte laatst hoeveel hoogmoed ik eigenlijk nog in me heb en hoeveel invloed het heeft op mijn denken.

Steeds weer

Wees gerust. Dit wordt niet die depri-blog. Een terugkerend refrein in al mijn zoektochten en worstelingen is dat zinnetje dat ik al vaak geschreven heb: “ik loop hier steeds weer tegenaan”.

Ik loop hier steeds weer tegenaan. En dat is goed.

Dat was laatst mijn eye-opener: Ik loop hier steeds weer tegenaan en dat is goed.

Loslaten

Ken je die begroeting in de gemiddelde gereformeerde kerkdienst? “Genade zij u en vrede, van God de Vader…” enzovoort. Die begroeting eindigt met: “… die niet zal loslaten het werk dat Hij begonnen is.”

God laat het werk dat Hij begonnen is niet los. Dat is exact wat er nu gebeurt mijn leven. Dat is wat er ‘steeds weer’ gebeurt in mijn leven. God is bezig met loutering, groei en herstel.

Waarom? Omdat Hij uit is op mijn hart.

Dankbaar

Niet op wat ik kan, niet op wat ik doe, niet op mijn dienstbaarheid.

Hij is uit op mijn hart. Daarom de ‘steeds weer’, daarom de worsteling. Daarom die preek over hoogmoed die nogal hard binnenkwam. Daarom de ‘hier moet ik steeds weer aan herinnerd worden’.

God is uit op mijn hart.

En dat maakt me dankbaar.

En als ik daarover nadenk… Wauw, dan komt het (ahum: Hij)  opeens heel dichtbij.

 

(Fotocredit: Jamez Picard)

4 thoughts on “Ik loop hier steeds weer tegenaan. En dat is goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.