Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Twee jaar matthijsdendekker.nl: voor jou 15 blogs uit de hele oude doos

Een reactie plaatsen

Volgende week is het precies 2 jaar geleden dat ik met deze blog begon en ik vind het leuk om dat te vieren. Ik schrijf deze blog omdat ik vind dat ik een boodschap heb. Ik heb geworsteld met me niet door God geliefd voelen en een streng Godsbeeld dat anders is dan hoe ik God nu ken. Met deze blogs hoop ik mensen weer een helder zicht op God, zichzelf en elkaar te geven. Of, zoals ik op de Over mij-pagina schrijf:

Ik geloof dat Gods liefde vrijheid en aanvaarding inhoudt, maar dat mensen daar vaak iets anders van gemaakt hebben. Een radicaal besef van die vrijheid en aanvaarding brengt herstel in ons diepste wezen en heeft gevolgen voor hoe we met anderen omgaan, als christenen en als kerken.

Dat doe ik nu dus al twee jaar en dat wil ik vieren met een bescheiden cadeautje.

Van 2006 tot 2012 heb ik een persoonlijk blog bijgehouden. Met gedichten, verhalen, tirades, onzin, meligheid en soms dingen waar ik me inmiddels voor schaam (zoals die blog waarin ik benieuwd ben hoe het voelt om in je broek te poepen of mijn mislukte pogingen om in het Engels te bloggen). Het was allemaal vooral een manier om me te uiten en de site werd dan ook slechts door wat vrienden en familie bezocht. En ja, de foto boven deze blog komt ook uit 2006. Om even te illustreren wat een broekje ik was.

Die blog heb ik altijd bewaard als een pagina die afgeschermd is voor het publiek. Af en toe kijk ik er nog eens op en gniffel ik om hoe ik was en wat ik schreef. Sommige dingen vind ik ook echt leuk om terug te lezen. (Het verhaal De Reden dat je er kunt lezen heeft zelfs een keer een prijs gewonnen in een verhalenwedstrijd.)

Om dit jubileum te vieren heb ik 15 blogs uitgekozen uit die hele oude doos. Blogs waar ik nog steeds trots op ben, die een beeld geven van hoe ik vroeger was en schreef of die gewoon heel anders zijn dan waar ik nu over schrijf. Ik vind het leuk om ze zo met je te kunnen delen.

Bedankt dat je mijn blog leest! Ik trakteer op 15 oude gebakjes!

Lees mijn 15 blogs van vroeger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.