Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

Ik neem een pauze van een half jaar

2 reacties

Dat is het nieuws deze week: Ik neem een pauze van een half jaar van deze blog. Maar voor ik daar wat meer over vertel, eerst mijn nieuwjaarsboodschap.

Ik geloof dat Gods liefde gaat over zijn vrijheid en aanvaarding. Een radicaal besef van wat Gods liefde betekent, brengt diepe innerlijk herstel en geeft helderheid over hoe we God zien, onszelf zien en anderen zien. Ik wens je dit jaar dan ook meer zicht op Gods liefde toe. Dat je anders naar jezelf zult kijken omdat je weet dat je geliefd bent. En dat je naar anderen kijkt in het besef dat Gods liefde er voor iedereen is.

Maar goed, de pauze

Ja, die pauze. De afgelopen maanden waren een volle tijd voor me. Niet per se superhectisch of -druk, maar veel. Veel in mijn hoofd, veel zoeken, met als belangrijkste vraag: Wat wil God? Met mij en met ons als gezin. Ik ben bij veel dingen betrokken en kan bij al die dingen meer betrokken raken als ik dat zou willen. Maar wil ik dat? En: Wat wil God? Ik kan niet bij alles meer betrokken raken.

Door die volle tijd kon ik me niet altijd aan mijn blog geven zoals ik wilde. Het lukte me (bijna) elke week iets te plaatsen (en daar ben ik trots op), maar het kostte me steeds meer moeite. Ik schreef goede blogs en ik vertrouw erop dat je er wat aan hebt, maar ik weet ook dat ik beter kan. En dat ik het liefst meer aan mijn blog wil geven. Aan jou als lezer.

Herbronnen

Het komende half jaar wil ik herbronnen. Ik raak leeg, aan inspiratie, aan woorden, aan passie voor wat ik schrijf. Het is tijd om opnieuw de bron op te zoeken. God te zoeken, te herontdekken waar ik het eigenlijk voor doe, mezelf te laten inspireren. Ik wil met God en mijn vrouw kijken naar waar ik dan meer aan wil geven. Hoe God mij wil inzetten in zijn Koninkrijk. En vervolgens diezelfde vraag, maar dan met ‘wij’ en ‘ons’ in plaats van ‘ik’ en ‘mij’.

Dat is mijn verlangen: Dat God mij inzet in zijn Koninkrijk. Dat ik een doorgeefluik word voor die liefde, vrijheid en aanvaarding, die ik zelf steeds meer ontdek. Daarvoor wil ik terug naar de bron. Daarvoor zoek ik focus en aandacht en tijd om na te denken. En daarom dus die pauze.

Wat ga ik de komende tijd doen? Verder ontdekken wie God is, dieper in die relatie duiken. Ik ga schrijven wat ik wil schrijven, zonder redacteur in mijn hoofd die vraagt wat de lezer eraan heeft. Ik wil zoeken naar de richting die God ons op leidt. Ik wil ook gewoon heel praktisch eens wat sleutelen aan mijn site. Ik ben namelijk zeer zeker van plan in juli gewoon weer terug te komen.

Bedankt

Over een maand of twee is het vier jaar geleden dat ik met deze blog begonnen ben. Veel mensen volgen me al sinds dat vroege begin. Bedankt daarvoor! Bedankt voor reacties en comments, bedankt voor verhalen, tweets, opmerkingen, facebookberichten over jouw weg met God. Bedankt voor die keren dat je even liet weten dat ik weer een ‘mooi stukkie’ geschreven had.

Het is grappig dat ik juist de afgelopen weken, toen het plan van deze pauze rijpte, veel nieuwe volgers heb gekregen. Mensen die op de hoogte willen blijven van wat ik schrijf. Ook daarvoor bedankt! Je hebt me gevonden vlak voor deze pauze, dus helaas zul je een paar maanden moeten wachten tot er weer wat nieuws verschijnt. Maar je bent welkom.

Nog wat praktische zaken

  • Ik blijf regelmatig schrijven voor Navigators en voor LEF. Daar zul je me dus nog wel tegenkomen.
  • Als je me niet uit het oog wilt verliezen, dan kun je in het menu rechts kiezen om mijn blog te volgen. Je krijgt dan een bericht als ik weer wat plaats.
  • Als je opmerkingen, vragen, ideeën hebt, laat het dan weten in de reacties. Of stuur me een bericht via het formulier hieronder. Als je je e-mailadres vermeldt, krijg je een mailtje van me terug. Ook te gebruiken voor als je gewoon even hallo wilt zeggen.

Dat was het. Nogmaals bedankt voor je betrokkenheid. Tot juli!

2 thoughts on “Ik neem een pauze van een half jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.