Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

old man and young boy fishing

Twee enorm coole mensen die bruggen bouwen tussen generaties

1 Comment

Paula is een klein oosters vrouwtje. Na de kerkdienst kwam ze naar me toe en vertelde dat ze nog vaak terug moest denken aan een toneelstuk waar ik een paar maanden(!) eerder in gespeeld had. Ze vond dat ik het goed deed, ze had ervan genoten en wilde dat graag nog even kwijt. Ze zal iets van 60 zijn en vertelde me iets dat indruk op me maakte:

“Ik zie het als mijn taak om jongeren te bemoedigen.”

Ruud is een lange Nederlandse man. Wat leeftijd betreft ergens tussen mij en het kleine vrouwtje in. Hij werkt met jongeren en vindt het fantastisch. Of beter gezegd: hij werkt met jongeren, omdat hij jongeren fantastisch vindt. Ook hij vertelde me iets dat indruk maakte:

“Bij jongeren werk ik altijd met de 4 b’s: ik wil ze

bewonderen,

bevestigen,

bemoedigen en

beminnen.

Dat is alles wat ik doe.”

Deze mensen zijn voor mij helden. Ze stappen over leeftijdsgrenzen en generatiegrenzen heen om heel bewust anderen op te bouwen. Het raakt me dat juist ‘oudere’ mensen zich hiertoe geroepen voelen. Ik weet niet of ze er blij mee zijn dat ik ze in de categorie ‘ouder’ plaats, maar tegelijk geloof ik dat ze er allebei mee door zullen gaan tot op hoogbejaarde leeftijd.

Ik had een heel stuk bedacht over generatiekloof, weerstand tegen verandering, jongeren hun plek niet gunnen, maar dat heb ik allemaal weer weggehaald. Deze twee mensen laten iets van Jezus zien en daarom vind ik deze twee mensen zo inspirerend. Daar hoeft geen lang verhaal bij.

 

***

PS: Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs die ik schrijf? Vul hiernaast rechts je e-mailadres in bij ‘Volg deze blog’ en je krijgt automatisch een mailtje als ik iets nieuws plaats.

(Fotocredit: Jake Harris, creative commons)

One thought on “Twee enorm coole mensen die bruggen bouwen tussen generaties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.