Matthijs den Dekker

Stel vragen, zoek God, reis mee. Verhelder je blik. | Een blog sinds 2013

violet burning

Muziek die me raakt: The Violet Burning – Forty Weight

Een reactie plaatsen

Zo af en toe kom ik ze tegen: liedjes waar ik kippenvel van krijg. Het is niet alleen goede muziek, maar het raakt me dieper. Het weet diepe verlangens te verwoorden of iets los te maken in mijn hart. Net als vorig jaar, wil ik in deze vakantieperiode een aantal van die liedjes delen.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet zo van worshipmuziek hou. Op de een of andere manier vind ik niet de connectie met God bij liedjes van Hillsong, Jesus Culture of Opwekking. De tijd dat ik anti was, ligt overigens wel achter me en ik moet toegeven dat er tegenwoordig af en toe echt goede nummers gemaakt worden (Oceans bijvoorbeeld).
Eén band heeft echter al die jaren wel mijn worshipschild doorboort: The Violet Burning, een wisselende formatie muzikanten rond zanger Michael Pritzl. Het is geen worshipband, maar hun muziek is altijd op een doordringende manier op God gericht. Ik weet niet of het hun eerlijkheid in teksten is, een diepgang en devotie die ik in hun live-optredens gezien heb of het feit dat ze God aanbidden met slome, scheurende gitaren. De teksten van The Violet Burning zijn vaak simpel, maar er spreekt een verlangen uit naar intimiteit met God op een diep niveau. Het is een uitnodiging aan God om dichtbij te komen, in het volle besef dat God soeverein is. Dat maakt het des te indrukwekkender dat Hij die uitnodiging steeds weer aanneemt.

Violet Burning – Forty Weight

Oh God be merciful to me
Lift me from the earth and cover me
I wait for you.

Lord, my cup is empty
Won’t You come now and fill me up

Oh, my Lord
I love Your ways
I lift my heart
I sing Your praise

I wait for You
I wait for You

Lord, my cup is empty
Won’t You come now and fill me up

Your love is forever
And Your mercy is forever
Your love is higher than the heavens
I reach up, I reach up

I wait for You to hear me
Won’t You come just a little bit closer
Your love is deeper than the oceans
I go down, I still breathe
And wait for You to fill me up
Fill me up
Won’t You come now and fill me up.

Come just a little bit closer
I will wait for You

 

(Fotocredit: Steve White, creative commons, 2012)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.