Over mij

Ik ben Matthijs den Dekker, welkom op mijn site! Ik ben blogger, schrijver en spreker. Ik schrijf voor mensen (zoals ikzelf) die het zicht op God en zijn liefde af en toe kwijtraken in de mist van het leven. Door mijn eigen reis en zoektocht te delen, wil ik samen op zoek naar de vrijheid en aanvaarding die te vinden is in Gods liefde. Zodat je met een heldere, frisse blik naar God, jezelf en anderen kunt kijken.

Sinds maart 2013 schrijf ik op deze site, over onder andere deze onderwerpen:

  • Persoonlijke relatie met Jezus
  • Twijfel, veroordeling, angst voor afwijzing
  • Gods vrijheid, liefde en aanvaarding
  • De kerk als open gemeenschap voor anderen

Wat ik bied: een fris, eerlijk, onopgesmukt, authentiek verhaal. Hou me hieraan en laat het weten als ik verval in geneuzel!

Over het algemeen plaats ik elke week een nieuwe blog. Als je een mail wilt ontvangen als er een nieuwe is, kun je je hiernaast abonneren.
Waarom deze blog

Mijn overtuiging is dat Gods liefde zich uit in vrijheid en aanvaarding, maar dat mensen daar vaak iets anders van gemaakt hebben. Een radicaal besef van die vrijheid en aanvaarding brengt herstel diep in ons innerlijk en heeft gevolgen voor hoe we met anderen omgaan, als christenen en als kerken.

Daaraan draag ik bij door mijn persoonlijke zoektocht naar Gods liefde, vrijheid en aanvaarding te delen en door het aan de kaak te stellen wanneer mensen er iets anders van maken. Ik schrijf over waar ik in geloof: kerken en christenen die in vrijheid leven en openstaan voor iedereen. Ik schrijf over waar ik mee worstel. Ik ben zelf namelijk niet altijd zo vrij en open als ik wil.

Als je meer wilt weten over mijn persoonlijke worsteling en zoektocht (en het waarom achter deze site) lees dan deze artikelen:
[Zodra mijn site weer volledig operationeel is, komen deze links weer terug.]

  • De dwarrelende bladeren van mijn passie
  • Pijn achter passie – Hoe God mij niet meer tolereert
  • Ik wil niet meer twijfelen, maar ook niet meer geloven zoals ik deed

Over mij

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in schrijven, woorden en taal. Verhalen, gedichten, blogs, sketches, toneelstukken. Lezen en schrijven zijn voor mij manieren om mijn hoofd te ordenen, nieuwe dingen te ontdekken en woorden te vinden voor vage ideeën. Als je wilt weten wat ik lees, kijk dan op mijn Goodreadspagina. Als je dan toch bezig bent, volg mij dan ook op Facebook.

Veel van mijn schrijven gebeurt bij LEF, een onderdeel van Navigators Nederland, waar ik communicatieadviseur ben. Ik ben getrouwd met een fantastische vrouw en samen ‘hebben’ we twee mooie dochtertjes die net zo cool zijn als hun ouders. Naast lezen hou ik van lekker eten (maken), films, Dungeons & Dragons en geocaching. Een paar van mijn persoonlijke schrijfhelden zijn J.R.R. Tolkien, Rikkert Zuiderveld en Godfried Bomans.

Ik geef graag de credits voor de mooie foto’s van mij op deze site aan Judith Simon. De bannerfoto op de pagina Spreken is gemaakt door Bert van den Berg.

Contact

Ik waardeer het als je wat van je laat horen! Een vraag stellen of gewoon even gedag zeggen? Dat kan via hoi@matthijsdendekker.nl.

Disclaimer: Dit is mijn persoonlijke blog, met mijn persoonlijke overtuigingen, en staat dus los van eventuele officiële standpunten van welke organisatie of gemeente ik ook maar mee verbonden ben of die ik aanhaal in een artikel.

(c) Copyright Matthijs den Dekker