Muziek die me raakt: Mutemath – Blood Pressure

Zo af en toe kom ik ze tegen: liedjes waar ik kippenvel van krijg. Het is niet alleen goede muziek, maar het raakt me dieper. Het weet diepe verlangens te verwoorden of iets los te maken in mijn hart. De vakantieperiode is een mooie tijd om een aantal van die liedjes te delen. (Voor muziek die me eerdere jaren raakte, klik hier.)

Ik hou van de eigenzinnige muziek van Mutemath. Ik hou van de eigenzinnige boodschap van dit lied. “Maak je geen zorgen, ik zal je helpen onder één voorwaarde: doe wat je gezegd is, doe nog wat meer voor Jezus, doe het nog wat beter, waarom lukt het je niet? Alles komt goed als je nog wat beter je best doet.” Het is een anti-evangelie. Het is slecht nieuws. Slecht voor de wereld, slecht voor mij, slecht voor de bloeddruk. Oh, en had ik al gezegd dat ik dit anti-evangelie vaak geloof?


Dit werkt alleen als je zelf Spotify hebt. Voor YouTube: https://youtu.be/cv2mjAgFTaI

Mutemath – Blood Pressure

Why can’t you
Be more like your older brother?
Why can’t you (blood pressure)
Why can’t you
Do a little more for Jesus
Why can’t you (blood pressure)

[Chorus]

Blood pressure
Do better
Keep rising
Blood pressure

You’re on the road
On a road that’s bound for nowhere
Why don’t you do what you’re told? (blood pressure)
Don’t worry I
Will help you out on one condition
Be more, do more, check your blood pressure

Blood pressure
Do better
Keep rising
Blood pressure

Blood pressure
It won’t matter
Keep rising
Blood pressure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *